scecbnaturaz@gmail.com

Sprijinim Natura prin Proiectele Noastre !

In cele ce urmeaza puteti viziona aspecte din proiectele noastre de cercetare stiintifica, educare si conseravare pentru protectia biodiversitatii in special prin evidentierea conexiunii si a interdependentei om-mediu inconjurator.
O cariera sustenabila – speciile cheie si statutul lor de conservare

Deși o carieră este reprezentată de activități industriale, fiind ea însăși un ecosistem valori ale factorilor de mediu specifice, nu este separata de ecosistemele din jur. Deoarece speciile nu cunosc frontiere, între carieră și împrejurimi există „canale verzi” conective. Aceste canale sunt utilizate de toate speciile pentru aprovizionare și schimb de energie între carieră și împrejurimi. Pentru a fi durabil managementul carierei trebuie să mențină aceste conexiuni la niveluri optime. Prin urmare, există trei pași de urmat:

1. Un inventar al speciilor cheie prezente la nivelul carierei și în împrejurimi.

2. Evaluarea starii de conservare a speciilor cheie.

3. Adoptarea unui set de măsuri pentru a crește starea de conservare a speciilor cheie identificate.

Urmarea acestor trei pași va aduce o vizibilitate reală asupra ecosistemului de carieră care funcționează în stransa legătura cu habitatele naturale.

   

Am identificat un total de 354 de specii în cadrul carierei și în vecinătate, din care 281 identificate ca specii cheie pentru un sit de carieră durabil din care - 3 specii de plante, 2 specii de fluturi, 3 alte specii de insecte, 3 specii de amfibieni, 2 specii de reptile, 7 specii de păsări, 2 specii de mamifere mari, 3 mamifere mici specii, 7 specii de lilieci sunt specii rare; Specii de fluturi de zi - 4 specii, alte specii de insecte 5, 5 specii de amfibieni, 3 specii de reptile, 9 specii de lilieci - sunt specii în declin și toate celelalte specii care nu sunt enumerate în categoriile de mai sus sunt specii in stare buna de conservare, însumând 240 de specii.

Toate speciile cheie contribuie la schimbul de energie între carieră și habitatele naturale fiind producători sau / și consumatori. Numeroase păsări, lilieci și alte mamifere mici, cuibaresc in cariera și / sau în vecinătatea carierei, vin aici pentru a se hrăni. Diferite insecte folosesc plantele cu flori de pe situl carierei pentru nectar, devenind hrana pentru păsări. Cervidele vin să se hrănească pe pajiștile din zona carierei. Rasul vânează în păduri, dar adăpostul său este chiar în peștera din cariera. Prin urmare, putem vedea că există canale importante de schimb de energie între carieră și habitatele naturale inconjuratoare și menținerea acestora aduc integritatea și durabilitatea carierei.

    
   
  
  
https://www.quarrylifeaward.ro/node/56746

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *